Hoppa till innehåll
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Popup Restaurang med Maria Zihammou

17 juli @ 18:00 22:00

POPUP KROG 2024

Hampholmens Popup

”Smakernas fest med säsongens vego och havets bästa med kokboksförfattaren Maria Zihammou”

16-17 juli gästar Maria sommarens popup restaurang på Hampholmen med en special komponerad meny. Hon kommer att laga god och vacker mat som bjuder in till gemenskap runt bordet. Smaker från hela världen på svenska råvaror i säsong i flera serveringar till lokala drycker från Smögen, matchat till maten. Maria har den här gången hämtat inspiration från sin nya vegetariska kokbok som du har möjlighet att köpa signerad på plats.

Till maten serveras olika ölsorter anpassad till varje rätt från det lokala bryggeriet – Smögenbryggarn och som välkomstdrink en gin från Fräkne Gin.

Ni kommer även att få inspiration och information om våra härliga blåmusslor.

Kvällens meny

Ni välkomnas med en gin drink från Fräkne Gin tillsammans med tilltugg, bestående av Rostade morötter med tångkaviar, dillkräm, picklad gruka och Skärgårdsröra på tångknäcke.

Galette (frasig fransk paj) med färskost kräm, burrata, tomater och färska örter

Sommarens primörer med musslor och beurre blanc

Smögensallad med säsongen gröna, färska räkor, krämigt ägg och örtmajonäs
Bröd & smör

Till dessert serveras en Sommardröm med glass, drömmar och jordgubbar

Kaffe/the & chokladpralin

Sommarens popup 2024

Om Maria
Maria Zihammou är inspirerande matlagare, kokboksförfattare och matjournalist. Med utblickar från hela världen har hon bl a skrivit ett flertal hyllade kokböcker på temat Världens kök. Gourmand Award belönade henne 2023 med priset för bästa asiatiska kokbok i världen. Maria är även en passionerad resenär som mår som allra bäst när världens matkulturer möter svenska traditioner.

Följ Maria på Instagram @matmariaz