Hoppa till innehåll


Hampholmen och Havets Magasin, nära Smögen är ett med Bohusläns natur. En naturens mötesplats för mindre sällskap som vill uppleva alltifrån kockgästspel till bröllop, möhippor, skaldjursfester, aktiva semestrar, konferenser, möten och mycket annat.

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring, och utgår från fyra principer.

  • Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt
  • Bra för både boende och besökare
  • Fler besökare när och där det inte är fullt
  • Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter

På Hampholmen & Havets Magasin utgår vi ifrån de fyra principerna och för oss är de självklara och naturligtvis ytterst relevanta för oss i våra verksamhet i Bohuslän som drivs hela året

Vi samarbetar med lokala arrangörer, såsom krogar och båttransportörer under hela året. Vi handlar hos den lokale fiskaren och samverkar med andra näringslivsaktörer när det gäller boende, aktiviteter, skärgårdsturer etc. Vi är stolta att säga att vi skapar arrangemang som även ökar livskvaliteten för de boende, som därmed också blir goda ambassadörer för våra olika arrangemang.

På Hampholmen och i Havets Magasin tar vi enbart emot förbokade grupper, som vi erbjuder gott om plats. Alla som besöker oss ska få en trygg och säker upplevelse.

Vi eftersträvar minsta möjliga matsvinn, använder inte engångsmaterial och sorterar våra sopor i möjligaste mån. All marknadsföring sker digitalt, så vi har ingen onödig pappersförbrukning när det gäller detta område.

I så stor utsträckning som möjligt arbetar vi med merförsäljning till våra gäster, enligt principen ”En dag till, en natt till, en gång till, en gäst till & en krona till”. Det mest lönsamma sättet att få turisten att stanna längre är att erbjuda någon form av unik aktivitet som gör att de stannar någon dag till.

Vårt fokus ligger även på att arbeta på icke högsäsong.

Er dag på en egen ö eller i en sjöbod

Hampholmen och det gula magasinet utgör tillsammans en unik festplats där du och andra lyckliga människor kan ha det riktigt, riktigt bra, både i stort och litet festformat.

Vill du hellre vara ”på land” erbjuder vi i Havets Magasin festlokal och stor brygga i direkt solnedgångsläge.

Kontakta oss så skräddarsyr vi ert arrangemang.